Izrada standarda zanimanja (SZ) diplomirani inženjer računarske fizike (RF) – 3. sastanak_2. dio i 4. sastanak_1. dio

5. i 15. ožujka 2021.

5. ožujka nastavljen je treći sastanak radne skupine za izradu SZ diplomirani inženjer računarske fizike. Na tom on-line sastanku diskutirani su i usuglašeni konačni prijedlozi ključnih poslova, znanja i vještina te njihovog grupiranja, a na temelju prijedloga grupiranja predloženih na sastanku održanom 26. veljače 2021. godine.

Do sljedećeg sastanka ove radne skupine, članovi su dobili sljedeće zadaće:

  • provjeriti postoje li poveznice između ključnih poslova, znanja i vještina, za što su zaduženi koordinator radne skupine prof. dr. sc. Ante Bilušić, te predstavnici partnerske institucije Atos, gosp. Denis Jakus i gđa. Ivana Ursa.
  • za svako znanje i vještinu, provjeriti korespondenciju s ishodima učenja koji se trenutno ili bi se mogli u budućnosti stjecati na hrvatskim studijima fizike. Za ovaj su posao zaduženi doc. dr. sc. Ivana Jelovica Badovinac, doc. dr. sc. Petar Stipanović, izv. prof. dr. sc. Larisa Zoranić, doc. dr. sc. Marko Kovač i doc. dr. sc. Dallibor Paar.
  • koordinator skupine će proučiti Zahtjev za izradu standarda zanimanja te ga predstaviti članovima radne skupine.

 

Na četvrtom po redu sastanku, održanom 15. ožujka, analizirane su i diskutirane međusobne veze između navedenih ključnih poslova, znanja i vještina. Provedena je i procjena veze između navedenih znanja i vještina te kapaciteta hrvatskih studija fizike za njihovu implementaciju u standarde kvalifikacija. Članovi radne skupine su zajednički prošli kroz pojedina poglavlja Zahtjeva za izradu standarda zanimanja.